In de caravan

Eén komma vier hectare. Zo groot is het land van de aanstaande boeren Albertine en Robin. Een strook land met een huis en twee schuren aan de vaart in de Krim in Overijssel. Het huis is op de luchtfoto nog verscholen achter de populieren die nog weg moeten. Het hele gezin woont in de schuur op de voorgrond. In een caravan. 

De caravan waar Robin en Albertine nu in wonen

Het woonhuis wordt volledig opgeknapt en energie neutraal gemaakt. Op dit moment zijn de vloeren van de benedenverdieping net gestort. 

De kinderen gaan nu een paar weken naar hun nieuwe school en zijn al uitgenodigd op kinderfeestjes. Met de integratie van de kids zit het dus wel goed. 

Hoe zit het dan met boeren? Albertine gaat de boerin worden en is voorzichtig begonnen met een klein stukje land. Ze heeft het afgedekt met een stuk plastic om alle onkruid op een ecologische manier te bestrijden. Alle aandacht is echter eerst nodig om het huis bewoonbaar te maken. Hopelijk kunnen ze rond kerst de eerste twee slaapkamers gebruiken.

Met grote bewondering heb ik afgelopen weken naar deze mensen gekeken. Onverstoorbaar en met grote levenslust beginnen ze een nieuw leven vanuit een oude caravan. Wat er voor mij uitziet als chaos, zijn voor Albertine en Robin slechts kleine obstakels naar hun doel. Gelukkig worden met een klein duurzaam boerenbedrijf.  

Skills

, , , , ,

Posted on

December 7, 2019

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 58