Water speelt al ca 10 jaar een grote rol in mijn media-werk. Voor diverse klanten heb ik foto’s en video’s geproduceerd over of gerelateerd aan water. Ook in mijn kunstzinnige werk speelt water een grote rol. Naast honderden landschapsfoto’s is de ‘lucht uit mijn longen’ een expositie die al twee jaar loopt en oa foto’s van luchtbellen in water bevat.

In de zomer van 2019 ga ik een poging doen alle Nederlandse provincies te doorkruisen op mijn motorfiets. Ik ga daarbij op zoek naar ‘Waterlanders’. Waterlanders zijn mensen die iets bijzonders hebben met water. Deze mensen worden door mij geïnterviewd en gefotografeerd. Eind juli 2019 ben ik halverwege en heb ik al een aantal mensen geportretteerd. Dit zijn onder andere:

Een zwemmer, zeiler, bouwer van zeilschepen, marine-bioloog, mosselvisser, schipper, schipper van veerboot, medewerker van waterschappen, diepzeeduiker, kapitein van een zee-sleper, overlevende van schipbreuk, overlevende van de watersnoodramp in Zeeland, zee-groenteman, rietkweker, echtpaar dat terminaal zieke patiënten rondvaart, verzorgster op Henry Dunant.

De bedoeling is dat er medio 2020 een expositie komt met foto’s van Waterlanders en citaten. Verder is het plan van alle materiaal een documentaire te maken. Als u mij volgt op Facebook of Linkedin blijft u op de hoogte van de voortgang van dit project.

Update augustus 2019: Het project wordt steeds uitgebreider en ik wil alle mensen bedanken die tot nu hebben meegewerkt. Niet alleen mijn logeeradressen hebben veel mensen aanleverd maar ook anderen fungeren als een soort redactie van dit bijzonder project. Het inspireert kennelijk meer mensen.

Update dec 2019: Door drukke werkzaamheden ligt het nu even stil. In januari ga ik alles verder uitwerken en vanaf maart wil ik weer nieuwe Waterlanders gaan bezoeken en filmen/fotograferen. Of het al in 2020 tot een expositie gaat komen weet ik nog niet. Bedankt iedereen voor het volgen van dit project.

Update juli 2020: Door de corona crisis heb ik alle verdere bezoeken en interviews stil gelegd. Er komt dus ook in 2020 nog geen expositie. Ik ga echter wel door met dit project. Een aantal provincies zoals Utrecht en Friesland zijn nog onvoldoende aan bod gekomen. Wordt vervolgd in 2021.

met warme groeten Ronald