Film voor 100 jarige fanfare Gregorius

, , ,

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van fanfare St Gregorius is door componist Jeroen van Dijk een muziekstuk gecomponeerd. Op verzoek van de fanfare heb ik daar een film bij gemaakt. Samen met voorzitter/kunstenaar Johan Kock ben ik een half van te voren begonnen met plannen maken en filmen. In beginsel was het idee vooral de natuur van de omgeving te laten zien. De locaties voor mijn natuurfoto’s waren daarbij het vertrekpunt. Sinds juni 2019 vlieg ik met een drone en dit project was het eerste oefenproject als recreatief drone-piloot.

Gaandeweg is besloten toch ook meer van het corps te laten zien. Tijdens de schutters feesten zijn filmopnames gemaakt en ook tijdens serenades heeft het orkest nog eens een ronde door het dorp gemaakt om opnames met de drone te maken. Eind november is de compositie uiteindelijk opgenomen. Tijdens die opnames heb ik ook alle orkestleden individueel gefilmd. Dirigent Dineke Griek was hierbij een grote inspirator om een glimlach op de vele gezichten te toveren. Op 2e kerstdag 2019 is het stuk in een volle Giese Kerk voor het eerst ‘live’ opgevoerd met de film is synchronisatie daarbij vertoond.

Dit was een zeer bijzondere samenwerking met Johan Kock, Dineke Griek en alle leden van de fanfare. Iedereen zeer bedankt voor alle mooie woorden! Het was een geweldig project om te doen.

 

Skills

, , , , ,

Posted on

January 20, 2020

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =