Eijkelkamp video ‘Meten van verdamping’ bij KNMI

, , ,

Voor vaste klant Royal Eijkelkamp uit Giesbeek maken we doorlopend video’s over allerlei producten en projecten die te maken hebben met onderzoek in bodem en water. Afgelopen zomer heb ik met de communicatie afdeling een tweetal video gemaakt over de zogenaamde Lysimeter. Dit apparaat kan verdamping meten en dat was voor het KNMI reden om een Lysimeter aan te schaffen. Door het veranderende klimaat en met name droge voorjaren is het meten van verdamping voor het KNMI steeds belangrijker. Ze gebruiken hiervoor ook al andere methodes en de Lysimeter zorgt er voor dat de meting veel nauwkeuriger worden.

Eerst is er een installatie video gemaakt die in ca 10 minuten laat zien wat in werkelijkheid in 2 dagen gebeurt. In de andere video verteld de onderzoeker van het KNMI wat de aanleiding is om ook op deze manier verdamping te meten.

Gebruikte equipment: Sony FDR AX 53 en 33, Canon 80D, Canon 35mm f2.0, Canon 10-18mm, Sigma 50 mm f1.4, Canon 70-200 F4, Canon 6D, Zhiyun crane gimbal, Manfrotto statieven en shoulderrigs, GoPro Hero 6 Black, Zoom H4n audio-recording, AKG richtmic, DJI Mavic Pro

 

 

 

Skills

, , ,

Posted on

October 26, 2020

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 62